KLEDINGINZAMELING
Sinds 2011 zamelen we kleding e.d. in voor de Stichting Kom over en help in Nijkerk.
De ingezamelde kleding verkopen zij en met de opbrengst kunnen ze arme gezinnen met kinderen in Oekraïne, financieel ondersteunen. Zo draagt de kledinginzameling dus heel concreet bij aan het helpen van mensen in kwetsbare omstandigheden.
De ingezamelde kleding gaat vervolgens naar het buitenland, o.a. naar Moldavië en Bulgarije. Daar komt de kleding terecht in tweedehandskledingwinkels. Mensen die niet veel te besteden hebben kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstellen. Voor een klein bedrag kunnen ze nu zelf hun kleding uitzoeken. Zo draagt onze ‘oude’ kleding bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen.
Op die manier heeft onze tweedehandskleding een driedubbele opbrengst: voor ontwikkelingsprojecten, voor werkgelegenheid en voor hergebruik.

Na 10 jaar willen wij wel stoppen met de inzameling, maar wij zouden graag zien dat dit belangrijke werk in Drachten en omgeving door kan gaan.

Vindt u het de moeite waard om met goede gedragen kleding anderen een nieuwe kans te geven? En hebt u wat ruimte in schuur of huis om inzamelpunt te worden? Draag dan op die manier een steentje bij aan het werk van Kom over en help. Het is vrijwilligerswerk dat in eigen tijd gedaan kan worden. Het hoeft niet op een bepaalde dag. Het enige dat u nodig hebt is een beetje tijd en wat opslagruimte.
Als u meer informatie wilt hebben over Kom over en help en/of over het inzamelen, dan kunt u altijd even telefonisch contact met ons opnemen. Ook kunt u informatie over de Stichting Kom over en help vinden op hun website www.komoverenhelp.nl

Sipke en Alie Elgersma, Tel. 0512 342149

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com